Diana Matroos stapt op bij RTL Nieuws

Kort na Roelof Hemmen vertrekt ook Diana Matroos bij RTL Nieuws. Ze gaat verder als zzp'er: "Ik wil grote interviews doen voor radio en tv."

Diana maakte het nieuws vandaag zelf bekend in een column op de website van RTL Nieuws. Ze werkte sinds 1999 bij de nieuwsorganisatie: eerst als redacteur, vervolgens als presentator van RTL Nieuws, RTL Z, Editie NL en 4 in het Land. Op vrijdag 3 juni is haar laatste uitzending.

Diepgang

"Ik kijk met veel genoegen terug op de bijna twintig jaar bij de RTL-nieuwsorganisatie", laat Diana weten. "Het nieuws en het samenvatten van de belangrijkste nieuwsfeiten als presentator is jarenlang mijn passie geweest. Echter, de diepgang van lange interviews, die ik onder meer voor mijn radioprogramma voor BNR maak, raakt me."

Grote interviews

Om zichzelf te blijven ontwikkelen gaat Diana verder als zzp'er. Ze heeft grootse plannen: "Ik wil schrijven. Maar ook een eigen online tv-programma maken, het lijkt me geweldig om deze relatief nieuwe wereld te ontdekken. En ik wil de grote interviews doen, voor radio en tv. De interviews waarbij het schuurt, waarbij er iets gebeurt, maar waar het altijd respectvol blijft."

Discriminatie

Vorig jaar kwam Diana in het nieuws omdat ze gevallen van discriminatie op de RTL-werkvloer aankaartte. Zo was er een leidinggevende die pepernoten op haar bureau legde en daarbij zei: 'voor de enige Zwarte Piet op de redactie'. RTL liet weten zich niet te herkennen in de uitspraken van Diana.

Diversiteit

"Na mijn statement van afgelopen oktober zal ik me blijven inzetten voor meer culturele diversiteit", schrijft Diana in haar column. "Ik ben ervan overtuigd dat culturele diversiteit in een snel veranderende samenleving en dus veranderende doelgroep een (economische) win is voor alle Nederlanders."

Adviseur

Die inzet voor diversiteit zal Diana ook nog voortzetten bij RTL. "Helemaal afscheid nemen doen we niet", aldus hoofdredacteur Harm Taselaar. "Diana heeft zich binnen RTL Nederland hard gemaakt voor diversiteit op de werkvloer. Een belangrijk aandachtspunt, waar we volop aan werken en waarbij Diana als adviseur onze organisatie in de toekomst zal bijstaan."


Reageren