"Op naar een wereld zonder dierenleed"

Dierenwelzijnsprijs voor Zondag met Lubach

4 oktober 2018 10:33 | actualiteiten | Door Televizier

© David Cenzer
Prachtig nieuws op dierendag: Zondag met Lubach wint een House of Animals Award. Het programma heeft de dierenwelzijnsprijs gewonnen voor een item over de bio-industrie uit 2017, waarin onder andere stalbranden werden besproken.

Daarmee verslaat Zondag met Lubach de andere genomineerden in de categorie Infotainment: Opgelicht, voor een item over malafide teckelfokkers, en Brandpunt, met een reportage over tijgers van Aleppo.

Wereld zonder dierenleed

Arjen Lubach reageert optimistisch: “Op naar een wereld zonder dierenleed! Althans, door mensen veroorzaakt. Als er ergens een geit van een rots flikkert, kan ik er natuurlijk ook niets aan doen.” 

Klokhuis

De prijzen zijn in het leven geroepen door House of Animals, een non-profitorganisatie die zich inzet om bewustwording over dierenwelzijn te vergroten. De awards werden gisteren uitgereikt door een aantal bekende dierenliefhebbers zoals Janine Abbring, Giel Beelen en Marianne Thieme. Ook Het Klokhuis werd bekroond, voor hun aflevering waarin presentatrice Nienke de la Rive Box een stal met pasgeboren biggetjes bezocht.

Bekijk hier het fragment waarmee de VPRO-show in de prijzen viel:
 

Meer over