Dijsselbloem en Hennis-Plasschaert varen mee tijdens Gay Pride

31 juli 2013 15:54 | actualiteiten | Door Televizier

Jeroen Dijsselbloem en Janine Hennis-Plasschaert zijn al druk bezig met het uitzoeken van hun roze outfit. Zij varen zaterdag mee tijdens de Gay Pride Canal Parade.

Jeroen Dijsselbloem, minister van Financiën en voorzitter van de Eurogroep, vaart door de Amsterdamse grachten aan boort van de PvdA-boot. Dit jaar vraagt de PvdA aandacht voor de positie van Russische homo-activisten.

PvdA-boot

Het belooft druk te worden op de PvdA-boot: ook staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Wilma Mansveld en andere Tweede Kamerleden varen gezellig mee. Er is op de boot plek voor ongeveer 80 opvarenden.

Jeanine Hennis-Plasschaert

Janine Hennis-Plasschaert is de eerste vrouwelijke minister van Defensie ooit. Zij mag natuurlijk niet ontbreken tijdens het knalroze feestje. Janine vaart daarom als eerste minister van Defensie mee tijdens de Canal Parade.

Kabinetsboot

Ook is er een kabinetsboot die meevaart. Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker is hierop aanwezig. Verder zijn voorvechters van homorechten uit de Turkse, Marokkaanse, Surinaamse, Antiliaanse en Hindoestaanse gemeenschap aanwezig op de boot.

Canal Parade

De Canal Parade vindt op zaterdag 3 augustus plaats. Het evenement wordt live door de AVRO uitgezonden en is ook te volgen via YouTube en AT5.

Meer over