Dionne Stax vervangt Herman de Schermman

20 Februari 2015 16:39 | actualiteiten | Door Televizier

© NOS - Stefan Heijdendael

Dionne Stax zal bij het touchscreen staan op de uitslagenavond van de verkiezingen. Ze vervangt Herman van der Zandt, die uitermate populair was als Schermman.

Dionne Stax zal op 18 maart de uitslagen van de Provinciale Statenverkiezingen aan elkaar praten, in een uitzending met Rob Trip en Dominique van der Heyde. Dat bevestigt de NOS. Dionne vervangt Herman van der Zandt, die in een interview met Salamander Klöpping aankondigt te stoppen als Schermman.

Dionne Stax

Dionne Stax maakt bliksemsnel carrière bij de NOS. Ze begon in 2007 als stagiaire bij NOS Headlines en deed een tweede stage op de binnenlandredactie. In 2012 startte ze met de presentatie van het tv-bulletin van NOS op 3 en in 2013 schoof ze door naar het NOS Journaal, waar ze vooral de dagjournaals voor haar rekening neemt. En nu mag Dionne dus in de voetsporen treden van de legendarische Herman de Schermman.

Dione de Graaff

Vrijdagmiddag was er even onduidelijkheid over de opvolging van Herman van der Zandt. RTL Boulevard meldde dat Studio Sport-presentator Dione de Graaff de verkiezingsuitslagen zou brengen op 18 maart, maar nu blijkt dus dat Dionne Stax de touch-lady van de NOS wordt. Dione, Dionne, het is natuurlijk wel verwarrend.

Hashtag

De afgelopen jaren werd er bij uitslagenavonden veelvuldig getwitterd over #hermandeschermman. Nu is natuurlijk de vraag of Dionne net zo veel besproken zal zijn en welke hashtag twitterend Nederland zal kiezen. Wij zetten in op #staxmetdeverkiezingsclimax of #dionnewieheeftergewonnen.

Lees ook: Dionne Stax presenteerde vorig jaar een thema-uitzending over ebola.

Meer over