'Het was echt geweldig'

Dit is de eerste afvaller van Het Perfecte Plaatje Op Reis

18 mei 2023 10:05 | actualiteiten | Door Tessa Kok

© Screenshot Videoland

Waar in de eerste aflevering van Het Perfecte Plaatje Op Reis nog niemand afscheid hoefde te nemen, was dat in de uitzending van gisteravond wel het geval. De eerste afvaller van het speciale zomerseizoen, dat zich afspeelt in het mooie Zuid-Afrika, is bekend. Let op: dit stuk bevat spoilers!

Eerste afvaller

De eindcijfers van de fotografen werden bepaald aan de hand van twee shoots: de shoot in de sloppenwijken van Zuid-Afrika en een shoot in de woestijn. Rick Brandsteder wist als weekwinnaar te eindigen en kon daarmee in ieder geval opgelucht ademhalen.

De eindcijfers van Eloïse van Oranje, Jaap Jongbloed en Wildebras lagen ontzettend dichtbij elkaar. Wie nog niet terug naar Rotterdam hoeft, is Wildebras met een eindcijfer van 6,7. In de uitzending van woensdagavond gaat het uiteindelijk tussen Eloïse en Jaap. Tijl Beckand geeft aan dat een van hen is geëindigd met een 6,6 en de ander met een 6,4. Het was AVROTROS-presentator Jaap die het laagste eindcijfer behaalde en daardoor de fotowedstrijd moest verlaten.

Afscheid

Over zijn afscheid zei Jongbloed het volgende: 'Ik voelde het wel aankomen. Het is ontzettend balen om de eerste te moeten zijn. Het is een tragisch moment, maar het is volkomen terecht.'' Hij vervolgt: ''Ik vind de anderen echt beter, ik kan er goed mee leven.''

''Dit is jammer en zo spannend op het einde, zo dichtbij elkaar. Het was een groots avontuur, het was echt geweldig. Het was nog mooier dan ik had kunnen verwachten. Ik ga toch met een fijn en voldaan gevoel naar huis toe'', aldus Jaap.

Overgebleven kandidaten

Met het afscheid van Jaap zijn er nog zeven kandidaten over: Rick Brandsteder, Rob Dekay, Wildebras, Leonie ter Braak, Tatum Dagelet, Eloïse van Oranje en Numidia el Morabet. Zij nemen de strijd volgende week weer tegen elkaar op om het mooiste plaatje te schieten en een eindcijfer te halen die hoog genoeg is om een exit te voorkomen.

Meer over