*Tromgeroffel*

Dit is de opvolger van Janine Abbring in Zomergasten

13 april 2023 09:38 | actualiteiten | Door Judith Regeling

© VPRO / Daniel J. Ashes
Janine Abbring hoeft niet meer in de stress te zitten voor het komende seizoen van Zomergasten. Haar opvolger is namelijk niemand minder dan Theo Maassen

Dat kondigt Nu.nl vandaag aan.

Lees ook: Janine Abbring stopt met presentatie Zomergasten 

Zomergasten

Janine Abbring kondigde afgelopen zomer na zes seizoenen aan te stoppen met het programma. "Dit was de laatste aflevering van Zomergasten van dit seizoen. Het is mijn laatste aflevering ooit", aldus de presentatrice toen. Dat gaf natuurlijk direct haar werkgever VPRO kopzorgen, want wie-o-wie moest haar toch opvolgen? Inmiddels is duidelijk dat Theo Maassen die eer heeft gekregen.

Theo Maassen

De 56-jarige cabaretier is dan ook enorm 'blij en trots' met zijn nieuwe job. "Ik kijk uit naar de zes ontmoetingen en de voorbereidingen daarop', aldus Theo Maassen in gesprek met Nu.nl. "Ik ben gefascineerd door de ontstaangeschiedenis van iemands talent. Hoe heeft iemand zich ontwikkeld? Wat waren de obstakels? Is het talent, een kwestie van geluk, of is pure monomanie het geheime ingrediënt dat maakt dat deze mensen zover komen? En wat heeft het iemand uiteindelijk gebracht?"

VPRO

Volgens Sarah Sylbing, hoofdredacteur van de VPRO, is het niet voor niets dat Theo Maassen in hun vizier is gekomen. "Maassen staat bekend als cabaretier die de controverse niet schuwt, maar het waren de uitzonderlijke gesprekken met kunstenaars voor zijn eigen podcast waardoor hij in het vizier kwam als opvolger van Janine", legt ze uit. "Wij zochten dan ook naar een gesprekspartner met veel eigen inbreng, nieuwsgierigheid en improvisatietalent."

Met wie Theo Maassen in het nieuwe seizoen het gesprek aangaat, is nog de vraag. Het drie uur durende Zomergasten is van 23 juli tot en met 27 augustus iedere zondagavond live te zien op NPO2.

Meer over