Terugblik

Dit is de reden dat B&B Vol Liefde-Debbie stopte met tv-werk

4 maart 2024 21:46 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© Still KIJK.nl
Waar Debbie de Jong vooral achter de schermen actief was in de tv-wereld, maakte ze afgelopen zomer in B&B Vol Liefde haar opwachting op de televisie. Sindsdien is ze niet meer weg te denken en zagen we haar ook in verschillende talkshows, bij het Gouden Televizier-Ring Gala en Scrooge Live. Maandagavond was ze op bezoek in Chateau Meiland VIPS waarin ze vertelt waarom ze stopte met tv-werk.

Samen met Patty Brard bezocht Debbie het pension Code Rosé van de Meilandjes.

Realiteit

Naast dat er veel gelachen wordt tijdens het bezoek, is er ook ruimte voor serieuze gesprekken. Zo vraagt Martien waarom ze gestopt is met werken bij de televisie. "Ik had twee vriendinnetjes van mij die doodgingen aan kanker", legt Debbie uit. Die gebeurtenissen zorgde bij haar voor realiteitsbesef.

Geleefd worden

"Bij televisie werken is zeven dagen per week doorgaan. Dan word je geleefd door de omroepbazen. Wij waren soms een half jaar met een programma bezig. En het kan heel makkelijk langs iemand heen gaan. Ik ging het ook relativeren", vertelt ze openhartig.

Terug naar het nu

Nu ze haar B&B runt in Spanje geniet ze ultiem. "Wat ik nu doe, is ook niet altijd helemaal realistisch. Want mensen zijn altijd op vakantie. Maar ik vind het heerlijk om het gezellig en leuk te maken. En ik ben ook blij als ze weer weggaan, haha." 

Ring

Het winnen van de Gouden Televizier-Ring was volgens Debbie de ultieme kroon geweest op het werk van de makers van B&B Vol Liefde. "Wij gunden het de makers. Ik gun die mensen die daar zo dag en nacht... want dat is een productie hoor, zo'n B&B Vol Liefde. Het is zoveel werk. Ik vond het wel heel erg jammer."

Chateau Meiland VIPS is iedere maandag om 20.25 uur te zien op SBS6.

Meer over