Spoiler alert

Dit zijn de winnaars van Race Across the World

3 mei 2023 22:01 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© Still RTL
Wekenlang konden kijkers in Race Across the World meegenieten van vijf bekende duo's die in twee maanden tijd een 14.000 kilometer lange tocht door Midden- en Zuid-Amerika maakten. Ze moesten zonder te vliegen en zonder hun mobieltje te gebruiken reizen van Mexico-Stad naar Ushuaia, de zuidelijkste stad ter wereld. En het koppel dat als eerste bij het checkpoint weet te komen en 15.000 euro in de wacht sleept, is bekend.

Let op: spoilers!

Afvallers

Eerder in het seizoen zagen we al dat Dominic Seldis en dochter Katy en Olga Commandeur en echtgenoot Frank het strijdtoneel verlieten. En dat maakte dat er nog drie koppels over waren. Bastiaan Ragas en zoon Sem, Howard Komproe en vriend Dre en Hugo Kennis en Eva Cleven gingen naar de finale. 

En de winnaars zijn...

Uiteindelijk komen Hugo en Eva als eerste op het checkpoint aan. Wanneer presentator Martijn Krabbé het duo vertelt dat ze gewonnen hebben, is wat volgt pure euforie. Als tweede eindigen Howard en Dre. Bastiaan en zoon Sem moesten hulp krijgen op het laatste moment want het postkantoor waar de laatste aanwijzing lag, was inmiddels gesloten. 

Betere band

Aan RTL Boulevard vertelden de deelnemers dat ze een betere band hebben gekregen door de reizen en dat ze elkaar zelf een beetje misten toen ze eenmaal weer thuis waren. 

Meer over