Dokter Corrie Show wint Seks & Media Prijs 2015

27 November 2015 16:41 | actualiteiten | Door Televizier

© Jean Pierre Heijmans - NTR

De Dokter Corrie Show is onderscheiden met de Seks & Media Prijs van dit jaar. Omroep NTR kreeg de award voor een aflevering over masturberen.

Dokter Corrie geeft in haar eigen show seksuele voorlichting aan kinderen uit groep 7 en 8. De Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie (NVVS) is hier zo over te spreken dat die het programma heeft beloond met de Seks & Media Prijs van 2015, meldt Villamedia. De prijs was voor de aflevering over zelfbevrediging, waarin onder meer rapper Ronnie Flex vertelt over zijn ervaringen.

Naaktpakken

De jury van de prijs roemde de Dokter Corrie Show om de 'moedige en hippe manier om kinderen en jonge pubers voor te lichten over seksualiteit'. NTR-eindredacteur Juliëtte van Paridon nam de prijs in ontvangst namens de dokter (gespeeld door Martine Sandifort). "Mede door Juliëtte van Paridon en haar NTR-team is het programma een lange, lekkere achtbaan met uitstekende inzet van jongeren, naaktpakken en BN’ers," vond de jury.

Prijs

De Seks & Media Prijs wordt uitgereikt om goede berichtgeving over seksualiteit te stimuleren. De overhandiging van de prijs vond plaats tijdens de NVVS Wetenschapsdag over seks en psychiatrie.

Lees ook:
Martine Sandifort deed mee aan Wie Is De Mol

Meer over