Doorstart Man Bijt Hond bijna een feit

De makers van Man Bijt Hond hebben op een paar duizend euro na voldoende geld bijeen om vanaf januari online een doorstart te maken.

De allerlaatste Man Bijt Hond werd vrijdag 2 oktober op televisie uitgezonden. Kort daarop lanceerden de makers en enkele fans de website www.redmanbijthond.nl waaraan een crowdfunding actie gekoppeld was.

Binnen 1.5 maand 1 ton

Als het mogelijk was voor half november een startkapitaal bij elkaar te krijgen van 99.000 euro, kan Man Bijt Hond vanaf januari 2016 een nieuw leven beginnen op internet. De makers beloven dezelfde vertrouwde rubrieken als de Babbelbox, Hond aan tafel en Ons Kent Ons maar ook gloednieuwe onderdelen. Wie meer dan een tientje doneerde, werden leuke presentjes beloofd zoals een Man Bijt Hond mok of strandlaken. Ook voor bedrijven waren er aantrekkelijke deals, maar dan vanaf 1500 euro. 

Laatste loodjes

Inmiddels hebben al zo'n 900 donateurs geld gestort en staat de teller, op maandagmiddag, op ruim 86.000 euro. Om de droom te verwezenlijken is dus nog een kleine 13.000 euro nodig. De makers hebben nog tot midderdagnacht op dinsdag om dat bedrag te behalen. Maar aan de Telegraaf liet initiatiefnemer Jeroen van Leeuwen al weten ongelooflijke reacties te hebben gehad: " Je ziet dat een hele brede laag van de bevolking ge├»nteresseerd is in het behoud van het programma. Bedrijven hebben belangeloos behoorlijke bedragen neergeteld, terwijl aan de andere kant kijkers mailden dat we even moesten wachten tot hun salaris binnenkwam.’’

Doneren kan via www.redmanbijthond.nl. Voor particulieren is de minimumdonatie 10 euro.

Reageren