Geen betaalmuur meer

Dragons' Den keert terug naar de publieke omroep

7 augustus 2023 13:02 | actualiteiten | Door Susanne Jansen

© Vincent TV Producties
Het programma Dragons' Den maakt een comeback op de publieke omroep. Het format werd vorig jaar tijdelijk aangeboden door Viaplay, maar keert nu terug op NPO1.

Dragons' Den is in meer dan twintig landen een grote kijkcijferhit.

Start-ups

Jonge ondernemers, vaak start-ups, krijgen de unieke kans om zichzelf te presenteren aan een panel van doorgewinterde, succesvolle ondernemers en investeerders. Het format draait om creatieve pitches, intrigerende initiële onderhandelingen en de emotionele beslissingen om wel of niet voor een investeerder te kiezen. Voor velen betekent dit de eerste stap richting een succesvolle ondernemerscarrière.

WNL

Bert Huisjes, hoofdredacteur van WNL, deelt zijn enthousiasme over het terugkerende programma: Ik ben ontzettend blij dat het programma terug is, en op een zeer prominente plek. Ondernemerschap, leuke inventiviteit en de wil om te investeren dragen bij aan onze economie en welvaart. Dat past bij een omroep als WNL. Dat hoort echt thuis bij de publieke omroep.

Dragons

De Dragons voor het komende seizoen zijn Pieter Schoen, Elske Doets, Bas Witvoet, Manon van Essen en Olaf Kok. Jort Kelder zal opnieuw zorgen voor deskundig commentaar tijdens het programma. 

Dragons' Den is vanaf vrijdag 1 september te zien op NPO 1, om 21.30 uur.

Meer over