Dankbaar

Dries Roelvink stopt met radiocolumn bij NPO Radio 1

13 juli 2020 15:42 | actualiteiten | Door Jacob-Jan van de Groep

© William Rutten
Dries Roelvink is bezig aan zijn laatste week als columnist in het radioprogramma 1 op 1 van Sven Kockelmann op NPO Radio 1. De zanger en verslaggever trekt na goed overleg zelf de stekker eruit.

“Je kan beter stoppen als het nog leuk is, dan wanneer men er niets meer aan vindt”, zegt Dries over zijn stoppen. “Het was fijn om een andere kant van mezelf te kunnen laten horen aan een groot publiek. Onder meer vanwege de opmerkelijke combinatie kreeg ik elke dag ontzettend veel reacties binnen op de uitzending en deed met Sven alle talkshows aan.”

Waardevol 

Sven Kockelmann is dankbaar voor de jarenlange samenwerking. “Ik ben zeer gesteld geraakt op Dries. Vanaf dag één was er een klik, hoewel nogal wat mensen - zacht gezegd - tamelijk verbaasd waren over onze samenwerking. Vonden wij juist geestig. Zijn bijdragen waren heel waardevol. Ik vond het prachtig om te zien hoe hij die andere kant van zichzelf kon laten zien en ook hoe hij al heel snel werd gewaardeerd door de gasten.”

Opvolger

Dries, die ook als verslaggever werkzaam is voor RTL Boulevard en in de coronacrisis een documentaire maakte, was zo’n 2,5 jaar de vaste columnist in het programma 1 op 1 op NPO Radio 1. De laatste column van Dries is te horen op vrijdag 17 juli tussen 11.30 en 12.00 uur op NPO Radio 1.

Meer over