Wederom tonnen geëist

Dure maand voor Peter Gillis

31 maart 2023 13:42 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© Friso Keuris/Talpa
Eerder deze maand kreeg Massa is Kassa-ster Peter Gillis al een dwangsom van 1 miljoen aan zijn broek. En nu komt daar nog minstens twee ton bij voor de ondernemer.

Het permanent bewonen van vakantiehuisjes is in veel steden niet toegestaan. Het bedrijf van Gillis de 'Oostappen Groep' heeft dit alleen op meerdere parken wel gedaan door arbeidsmigranten illegaal onder te brengen. In de afgelopen jaren kreeg Gillis het daardoor aan de stok met verschillende gemeenten waaronder Terneuzen die nu aan de bel trekt.

Dwangsom

Al in oktober 2021 legde de gemeente een dwangsom van twee ton op. Het valt alleen te bezien of dat indruk heeft gemaakt op Gillis want de afgelopen anderhalf jaar vond de gemeente bij een drietal controles nog steeds arbeidsmigranten op het park. Daarom kiest de gemeente Terneuzen er nu voor om het besluit te handhaven en de twee ton te innen.

Dreigen

En dat is nog niet alles. Terneuzen is er duidelijk klaar mee. Ze hebben de Oostappen Groep drie maanden gegeven om de arbeidsmigranten weg te halen anders dreigt er nog een flinke dwangsom van 400.000 euro.

Burgemeester Erik van Merrienboer zegt in een verklaring: "Helaas blijft de Oostappen Groep de regels overtreden. Als vaststaat dat sprake is van overtredingen van het bestemmingsplan, moeten wij handhaven en zorgen dat de overtreding stopt. Daarom gaan we over tot invordering van opgelegde dwangsommen en leggen we steeds hogere dwangsommen op bij nieuwe overtredingen."

1 miljoen

Gemeente Peel en Maas in Limburg besloot 22 maart om Gillis ook een dwangsom op te leggen voor dezelfde overtreding. Deze was alleen een stuk duurder namelijk 1 miljoen. Ook daar wonen nog steeds arbeidsmigranten waardoor de gemeente dreigt met nog een dwangsom van drie ton als de situatie niet wordt opgelost.

Geld moet rollen

Of Gillis echt heel erg onder de indruk is van alle dwangsommen, valt nog te bezien. Hij kocht onlangs gewoon nog ‘even’ een villa in het buitengebied van Neerpelt.

Meer over