Illegale huisvesting arbeidsmigranten

Dwangsom van 1 miljoen voor Peter Gillis

22 maart 2023 16:44 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© Friso Keuris/Talpa
Peter Gillis, ook wel bekend van Massa is Kassa, moet definitief een dwangsom van 1 miljoen euro betalen voor de illegale huisvesting van arbeidsmigranten. De realityster deed dat op zijn vakantiepark De Berckt in het Limburgse dorp Baarlo.

De gemeente Peel en Maas heeft een bezwaar van Gillis tegen de dwangsom afgewezen. Gillis kan nog besluiten om deze beslissing bij de rechter verder aan te vechten. Volgens Shownieuws gaat dit inderdaad gebeuren. "Wij kunnen ons niet vinden in de beslissing op ons bezwaar en zullen dus de kwestie aan de rechter voorleggen", laat de woordvoerder namens Gillis weten aan het programma.

Vakantiepark

En dit is nog niet alles. Boven op deze dwangsom heeft de gemeente een last onder dwangsom van 300.000 euro opgelegd, omdat Gillis nog steeds arbeidsmigranten zou huisvesten op het vakantiepark. Dat bedrag kan oplopen tot 1,2 miljoen euro als hij in gebreke blijft. Ook hier kan nog bezwaar tegen worden gemaakt.

Verhoging

"De eerdere dwangsom had niet het gewenste effect", aldus een woordvoerder van de gemeente. "Daarom is het nieuwe bedrag verhoogd van 250.000 naar 300.000 euro. Dat kan maximaal vier keer gebeuren, na elke controle waaruit blijkt dat hij nog steeds in overtreding is. De hele procedure begint dan weer van voren af aan."

Huisvesting

De SBS-ster liet eerder weten de arbeidsmigranten te willen huisvesten op een plek naast en niet op de camping. Dat verzoek werd afgewezen. Volgens de gemeente bestaat het risico dat de vergunning gebruikt wordt om illegaal verdiend vermogen te benutten en strafbare feiten te plegen.

Zelfde fout

De gemeente Asten legde Gillis al eens een dwangsom op voor het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten op vakantiepark Prinsenmeer in Ommel. Uit onderzoek van het AD bleek toen dat voor vijf van zijn negen vakantieparken sluiting dreigde.

Meer over