DWDD-college Jeroen Wollaars extra lang vanwege aanslagen Duitsland

29 juli 2016 14:07 | actualiteiten | Door Televizier

© Screenshot DWDD

NOS-correspondent Jeroen Wollaars gaat zijn DWDD Summerschool-college over Duitsland opnieuw opnemen. Na de recente aanslagen is besloten om een langere uitzending te maken.

Het oorspronkelijke tv-college, over de impact van de Tweede Wereldoorlog op het Duitsland van nu, werd eind mei al gefilmd. Maar na aanslagen in München, Ansbach en Würzburg is de situatie bij onze oosterburen flink veranderd.

Wir schaffen das

Deze week hield Angela Merkel een speech waarin ze haar inmiddels iconische uitspraak Wir schaffen das van vorig jaar herhaalde. Met deze zin bedoelt Merkel dat Duitsland de vluchtelingenstroom aan kan en daar staat ze nog steeds achter. De uitspraak is de titel van Wollaars' tv-college.

Summerschool

Na overleg met Jeroen Wollaars en de NPO heeft DWDD Summerschool besloten om het tv-college te verlengen van 30 naar 45 minuten. Op die manier is er meer ruimte voor de ontwikkelingen van de laatste tijd.

4 augustus

De nieuwe opname vindt plaats op donderdagmiddag 4 augustus. Diezelfde avond wordt de 'ververste' aflevering op NPO 1 uitgezonden, zoals gepland stond. Het tv-college van Jeroen Wollaars is de laatste DWDD Summerschool van dit jaar.

 

Meer over