"DWDD en Pauw lang met zomerstop om vaste contracten te ontwijken"

Talkshows De Wereld Draait Door en Pauw zijn drie maanden op vakantie. Daarmee voorkomt de publieke omroep dat alle redacteuren een vast contract moeten krijgen, schrijft de Volkskrant.

Volgens NPO-directeur Frans Klein stoppen DWDD en Pauw al halverwege mei omdat kijkers niet 'praatmoe' moeten worden. "We hebben het zo met de programmamakers afgesproken om de formule fris en het publiek eager te houden." Bovendien kiest de NPO ervoor om deze zomer volop aandacht te besteden aan sportevenementen.

Kijkcijfers

Volkskrant-journalist Hans Wansink denkt er het zijne van. "De kijkcijfers van DWDD en Pauw wijzen niet op praatmoeheid," schrijft hij in de krant, "en datzelfde geldt voor RTL Late Night van Humberto Tan. Dat programma gaat deze zomer gewoon door." Zou er dus een andere reden zijn dat de talkshows er drie maanden tussenuit gaan?

Freelancers

"Door de vele freelancers drie maanden de deur uit te sturen, voorkomt de publieke omroep dat zij deze redacteuren in vaste dienst moet nemen", aldus Wansink. "Ook wat werkgeverschap betreft is er voor de publieke omroep nog werk aan de winkel."

Vaste dienst

Minister Ronald Plasterk liet gisteren op Twitter weten dat hij de lange zomerstop van DWDD en Pauw 'raar' vindt. Radio 4-presentatrice Margriet Vroomans antwoordde toen al dat ze denkt dat het met vaste contracten te maken heeft.

Reageren