DWDD pop-up restaurant sluit deuren na vernietigende recensies

5 december 2015 17:04 | actualiteiten | Door Televizier

© Screenshot NPO 1

Het groots aangekondigde DWDD pop-up restaurant is per direct gesloten. Na twee dagen bleek het de "hoge culinaire verwachtingen" niet waar te maken.

De redactie van DWDD maakte de sluiting van haar twee dagen geleden feestelijk geopende restaurant via de eigen website bekend.

Niet gelukt

Het DWDD pop-up restaurant was bedoeld als pronkstuk van de haute cuisine van weleer. Chef-kok Robert Kranenborg kookt al 5 jaar vergeten gerechten in het programma die drie weken lang a la carte te bestellen zouden zijn in het restaurant tegenover de DWDD-studio op het Westergasterrein in Amsterdam. Maar binnen 48 uur bleek het de hoge culinaire verwachtingen niet waar te kunnen maken. 

Slechte recensies

Dat oordeel werd onder meer geveld door de recensente van de Volkskrant en het Parool. De critici waren aangeschoven om te tafelen en hun oordeel was, net als het eten, alles behalve mals. De alomgeprezen maar complexe gerechten bleken te bewerkelijk om aan grote groepen te serveren. Dat leverde droog en taai vlees, te vette sausjes en zwetende chocoladetaartjes op. "Absoluut de 80 euro niet waard" was de mening van de kenners.

Niet goed en geld terug

DWDD stak daarop de hand in eigen boezem en stopte het experiment vroegtijdig. Het programma heeft daarnaast besloten dat de meer dan 3000 mensen die al geboekt hadden hun 80 euro teruggestort krijgen. Ook de gasten tijdens de eerste twee dagen krijgen het bedrag van het menu terug. De DWDD-redactie sluit af met het feit dat ze zich erg op het restaurant hadden verheugd: "Avonturen kunnen mislukken. Erg jammer".

Jan de Hoop

Overigens is het de vraag of ook Jan de Hoop zijn geld terugkrijgt. Hij had samen met zijn man Coen een tafeltje gereserveerd, maar schrok zo van de belabberde recensies dat hij ernstige twijfels kreeg. Uiteraard hield Jan via Twitter iedereen op de hoogte van zijn culinaire perikelen.

Uit pure wanhoop besloot Jan uiteindelijk zelf maar iets lekkers te maken, gebruikmakend van de schort en de mixer die hij eerder van Heel Holland Bakt-jurylid Janny van der Heijden kreeg.

Meer over