DWDD vanavond volledig in het teken van muziekonderwijs

DWDD staat vanavond geheel in het teken van muziekonderwijs op de basisschool en de plannen die minister Bussemaker daar mee heeft.

Minister Jet Bussemaker van Onderwijs werkt al jaren aan een plan voor meer en beter muziekonderwijs op de basisschool. Daar lijkt nu schot in te komen.

Méér muziek in de klas

DWDD helpt graag een handje mee en staat de hele uitzending stil bij het belang van vroeg in contact komen met muziek. Zo komt hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder vertellen over de positieve invloeden van muziek op de motorische ontwikkeling en het kinderbrein. Zangeres Giovanca geeft een lesje samenzang en Pepijn Gunneweg schuift aan om te praten over de BZTband XXL. Muzikale omlijsting is er van het Klein Leerorkest.

Joop van den Ende

Joop van den Ende heeft een grote voortrekkersrol in het initiatief. Hij schuift vanavond ook aan bij DWDD om te praten over zijn doelstellingen en plannen. Zo wil de musicalmagnaat in ruste zich tot 2020 actief inzetten om fondsen te werven: het beoogde bedrag staat op 25 miljoen euro.

Maan de Steenwinkel

Daarnaast maakt Maan de Steenwinkel, de kersverse winnares van The Voice of Holland, haar debuut als tafeldame. En dat uitgerekend op haar 19e verjaardag. Op Instagram liet ze al weten er zin in te hebben.

Afbeelding

Meer over:

Reageren