Eddie The Eagle presentator bij de NOS

De NOS heeft een van de bekendste namen uit de geschiedenis van de Winterspelen gestrikt als presentator: Eddie 'The Eagle' Edwards presenteert een onderdeel in Studio Sportwinter.

Eddie the Eagle werd onsterfelijk tijdens de Winterspelen van 1988 in Calgary waar hij met gevaar voor eigen leven van een skischans sprong. Eddie presenteert het onderdeel ‘meedoen is belangrijker dan winnen' waarin hij zeventien dagen achter elkaar verhalen vertelt die met dat thema van de spelen te maken te hebben. Denk bijvoorbeeld aan het bobsleeteam van Jamaica, waar later nog de film Cool Runnings over werd gemaakt. Studio Sportwinter-presentator Henri Schut noemde Eddie al een zeer getalenteerd presentator.

Tweeling Mulder

Een tweede onderdeel in Studio Sportwinter is spelletjesspelen met de sprinttweeling Michel en Ronald Mulder. Zij deden zes jaar geleden mee aan Lingo en waren daar ongelooflijk fanatiek. Henri Schut: „Wij laten ze elke dag een spel tegen elkaar spelen, denk aan Bingo en Risk. En waarschijnlijk wordt het op de laatste dag Twister in verband met het risico op blessures.

Reageren