Edith Schippers boos op Arjen Lubach

Minister Edith Schippers vindt het de schuld van Arjen Lubach dat haar man zijn baan kwijt is. Arjen Lubach vindt dat onzin.

“Het knaagt toch een beetje aan mijn rechtvaardigheidsgevoel dat iemand blijkbaar niets hoeft te bewijzen. Het voelt oneerlijk dat het zo gaat met journalisten of iemand die zich journalist noemt.” zei Edith Schippers dinsdagavond in Pauw

Sander Spijker

Schippers refereerde aan een item in Zondag met Lubach waarin werd gezegd dat Sander Spijker, de echtgenoot van Schippers als zorgconsultant van bedrijf P5COM artsen advies geeft over het slim declareren en plannen van behandeltrajecten. Op die manier zou de zorg onnodig duur worden. En omdat Schippers als minister over de zorg gaat, zou dat al helemaal schandalig zijn. Naar aanleiding van al die berichtgeving is Spijker nu opgestapt bij P5COM.

Gevoelige kwestie

Zondag met Lubach heeft inmiddels gereageerd en vindt dat Schippers onzin praat. “Juist omdát het zo'n persoonlijke en gevoelige kwestie was hebben we uitgebreid gesproken met experts, journalisten en (soms anonieme) bronnen", zegt de redactie.

Meer over:

Reageren