Eelco Bosch van Rosenthal wordt Nieuwsuur-presentator

21 juli 2016 10:14 | actualiteiten | Door Televizier

© NOS

Nieuwsuur krijgt een nieuwe invalpresentator. Naast vaste gezichten Twan Huys en Mariëlle Tweebeeke en invaller Joost Karhof zal vanaf deze zomer ook Eelco Bosch van Rosenthal af en toe het NPO 2-programma leiden.

Eelco maakt zijn presentatiedebuut op zaterdag 23 juli. Voor de Nieuwsuur-kijker is hij geen onbekende: sinds 2013 is hij al verslaggever voor het actualiteitenprogramma. Daarvoor was hij onder meer correspondent in de Verenigde Staten, waar hij verslag deed van de verkiezingen in 2008 en 2012.

Ambities

Eelco is blij met zijn nieuwe rol in Nieuwsuur: "De redactie barst van het talent en vooral ook op het gebied van buitenlandberichtgeving zijn de ambities hoog. Ik vind het eervol om hieraan straks in een nieuwe rol af en toe een bijdrage te mogen leveren, naast mijn reguliere werk als verslaggever."

Screentests

Hoofdredacteur Joost Oranje vindt de keuze voor Eelco een logische stap: "Hij heeft al enige ervaring met presenteren en ook als correspondent was de camera hem natuurlijk niet vreemd. De screentests die we hebben gedaan bevestigen het beeld van een prettige, gedegen journalist die ook goed kan interviewen, precies wat we nodig hebben bij Nieuwsuur."

Droomland Amerika

Eelco Bosch van Rosenthal wordt in een klap een van de meest prominente NPO 2-gezichten. Dit najaar is hij namelijk ook te zien in de VPRO-documentairereeks Droomland Amerika. Daarin neemt de journalist een kijkje bij de doorsnee Amerikaan op zoek naar geluk.


Meer over