Eerste 24-uurs nieuwszender RTL Z zendt lang niet overal uit

RTL Nederland beloofde dat het nieuwskanaal RTL Z in elke huiskamer via het digitaal basispakket van de kijker te zien zou zijn. De realiteit is anders…

RTL Nederland beloofde dat de zender bij KPN op positie 11 en bij Ziggo op positie 12 te zien is. Maar middelgrote en kleine aanbieders geven RTL Z niet door. De doorgifte-eisen van de zender zouden te hoog zijn voor deze aanbieders. Bovendien kunnen sommige trouwe Ziggo-abonnees RTL Z niet ontvangen: RTL wordt niet ongecodeerd uitgezonden. Dit betekent dat honderdduizenden klanten met alleen het instapabonnement KabelTV niet naar RTL Z kunnen kijken.

Een andere mening

Louwerens, de zenderdirecteur RTL 7, denkt er anders over: hij is blij met de nieuwe positie van de zender. “We gingen voor het hoogst haalbare, in dit geval het laagst haalbare. Dat was deze combinatie. RTL Z is geen themazender, maar zit gewoon in het digitale basispakket.”

Gevarieerd programma

Ontvang je het programma wel op de buis, dan staat je veel te wachten. ‘s Ochtends en ’s middags laat RTL Z vooral financieel-economisch nieuws zien. In de avonduren is het tijd voor wat verdieping, achtergronden en ontspanning. Zo presenteert Peter van Zadelhoff om 18.00 het programma Z Today, gevolgd door documentaires uit binnen- en buitenland in Z Doc om 20.30 uur.

Drukke avond

Het interview staat centraal in Van Liempt Live, de talkshow van presentator Paul van Liempt. De avond is nog niet voorbij met programma’s als BrightTV, Money Talks, Toekomstmakers en het opinieprogramma Dunk! Als klap op de vuurpijl eindigt de zender met het programma Z in Zaken.

Reageren