Egyptische televisie schorst 'te dikke' presentatrices

De Egyptische staatstelevisie heeft acht presentatrices geschorst omdat ze te dik zouden zijn. De dames krijgen een maand om toonbaar te worden.

De schorsing is slecht gevallen bij vrouwengroepen en leden van het parlement, maar de staatstelevisie houdt voet bij stuk. De dames in kwestie krijgen slechts een maand om af te vallen en mogen volgens de staatstelevisie pas terugkeren wanneer ze een 'representatief voorkomen' hebben. Hoeveel de vrouwen moeten afvallen om 'representatief' te zijn, is niet helemaal duidelijk.

Moderniseren

Opvallend genoeg is het besluit van de schorsing genomen door de vrouwelijke baas van staatszender ERTU. Ze is sinds april in functie en beloofde toen om de zender te moderniseren en weer competitief te maken met andere Arabische zenders. Blijkbaar heb je daar dunne presentatrices voor nodig.

Khadija Khatab

Khadija Khatab, een van de vrouwen die uit de lucht is gehaald noemt het besluit in de krant al-Watan vernederend en schandalig. "Het is een poging om van ons af te komen." Een woordvoerder van het tv-station verdedigt de schorsing: "We willen discipline en regels invoeren om het mooie imago van officiele tv-stations te herstellen."

Reageren