Emile Ratelband gaat RTL Boulevard aanklagen

14 januari 2017 20:00 | actualiteiten | Door Televizier

Emile Ratelband kon niet lachen toen John van den Heuvel hem vrijdagavond bij RTL Boulevard er van betichtte publiciteitsgeil te zijn. De positiviteitsgoeroe stapt naar de rechter.

Ratelband kwam in de uitzending ter sprake tijdens een item over de omstreden motorclub No Surrender. Emile had onlangs geposeerd voor een foto met enkele leden, waarna Van den Heuvel schamper opmerkte dat Ratelband: "zo langzamerhand alles doet om in de publiciteit te komen. Ik denk dat hij zelfs zijn moeder naar binnen zou duwen voor een gangbang".

"Allerliefste vrouw"

Tegen het AD vertelde Emile waarom de opmerking hem zo geraakt heeft: "Over mij mag je alles zeggen, maar niet over mijn moeder. Dat is de allerliefste vrouw die geleefd heeft. John heeft mij dertien jaar geleden nog gebeld om te condoleren toen ze was overleden. Ik vind het heel raar dat hij dit dan zegt."

Ingrijpen

Ook al kwam de gehekelde uitspraak van John van den Heuvel, de aanklacht is gericht tegen iedereen bij RTL Boulevard. Volgens Emile hadden presentatoren Ruben Nicolai en Luuk Ikink in moeten grijpen, maar ze deden niets. Ook verslaggever Bridget Maasland deed niets anders dan smakelijk lachen. 

Meer over