Epke Zonderland sluit 3FM-dj’s op in het Glazen Huis

11 december 2013 10:09 | actualiteiten | Door Televizier

Een echte Fries sluit dit jaar de deuren van het Glazen Huis. Dankzij Olympisch kampioen Epke Zonderland zitten de 3FM-djs Coen, Paul en Giel van 18 december tot 24 december opgesloten voor het goede doel.

3FM Serious Request is dit jaar in Leeuwarden, een echte thuiswedstrijd voor Epke dus. Voordat de dj’s worden opgesloten krijgen ze eerst nog een laatste avondmaal ergens in Leeuwarden. In de tussentijd hoeft het publiek zich niet te vervelen want vlakbij het Glazen Huis treden verschillende artiesten zoals Maaike Ouboter en de Britse band Bastille op.

Het Rode Kruis

Sinds 2006 is Serious Request een jaarlijkse actie van de radiozender 3FM om aandacht te vragen voor een goed doel van het Rode Kruis. Dit jaar wordt er geld ingezameld om sterfte door diarree te voorkomen. Ieder jaar zijn ruim 800.000 mensen het slachtoffer van uitdrogingsverschijnselen na diarree. Met meer geld kan dit grote aantal worden verminderd.

Elfprovinciëntocht

Op dit moment zijn Giel, Paul en Coen al druk bezig met het ophalen van geld voor het goede doel. De 3FM-dj’s maken van 7 tot 17 december een tocht langs elf provincies in Nederland om aandacht te vragen voor Serious Request 2013.

Veiling

Zelf in actie komen is nu al mogelijk. Zo kan het publiek sinds 9 december bieden op spulletjes van bekende Nederlanders. Onder andere concertkaarten van Racoon, Rowwen Hèze en Miss Montreal worden geveild. Daarnaast schrijft zanger Alain Clark een persoonlijk nummer voor de luisteraar die daar het hoogste voor biedt. De opbrengst van de veiling gaat naar 3FM Serious Request.

Succesvol

De afgelopen jaren behaalde Serious Request grote successen. In Leiden (2011) en Enschede (2012) werden duizenden euro’s opgehaald voor getraumatiseerde moeders in oorlogsconflicten en het voorkomen van babysterfte. Serious Request is vanaf 18 december de hele dag live te volgen op 101TV.

Meer over