Eric Corton nieuwe presentator Met Het Oog Op Morgen

3FM-dj Eric Corton is voortaan elke dinsdagavond te horen op Radio 1. Hij treedt toe tot het presentatieteam van Met Het Oog Op Morgen.

Na het vertrek van John Jansen van Galen moest de NOS op zoek naar een nieuwe vaste presentator voor Met Het Oog Op Morgen, het nieuwsprogramma dat elke dag tussen 23.00 en 0.00 uur te horen is op NPO Radio 1. De keuze viel op Eric Corton, die eerder al invalpresentator was bij Het Oog.

Eric Corton

Eric Corton is bekend van 3FM-programma’s als That’s Live en 3voor12 Radio en van zijn reportages voor Serious Request. Ook is hij ‘de stem van 3FM’ en acteerde hij in Penoza. De dj is blij met zijn nieuwe klus: “Het Oog is natuurlijk een icoon van een programma en om daar onderdeel van uit te mogen maken is niet alleen heel speciaal... maar misschien ook wel een beetje een eer.” 

John Jansen van Galen

Eric treedt in de voetsporen van John Jansen van Galen, die al sinds 1991 de zondaguitzending van Met Het Oog Op Morgen presenteerde. Op zondag 1 maart is Johns laatste Oog-aflevering. Eric begint dan op dinsdag 10 maart.

Mieke van der Weij

Mieke van der Weij verhuist van de dinsdagavond naar de zondagavond en neemt dus eigenlijk het plekje van John Jansen van Galen over. Mieke is al sinds 2004 een vaste stem van Met Het Oog Op Morgen.

Herman van der Zandt

Andere vaste Oog-presentatoren zijn Chris Kijne (maandag), Rob Trip en Herman van der Zandt (woensdag), Lucella Carasso (donderdag), Wilfried de Jong (vrijdag) en Max van Weezel (zaterdag). Invallers zijn onder anderen Twan Huys, Patrick Lodiers en Coen Verbraak.

Lees ook: Eric Corton is ook jurylid in De Beste Singer-Songwriter van Nederland en vindt dat soms best lastig.

Reageren