Te hoge bloeddruk

Eva Jinek legt werk per direct neer

28 juli 2018 08:58 | actualiteiten | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 1
Eva Jinek gaat een week eerder dan gepland met zwangerschapsverlof. De presentatrice liet vrijdag weten om medische redenen per direct haar werkzaamheden neer te leggen.

Eva gaf na de uitzending op Instagram uitleg over haar beslissing.

 

Lieve mensen, met Bill Clinton als toetje was dit voorlopig mijn laatste uitzending, want ik ga met zwangerschapsverlof! Voor wie het nog niet wist: ik krijg binnenkort een baby en het werd teveel om avond aan avond mijn late night talkshow te presenteren. Ik stop noodgedwongen een weekje eerder dan gepland, want mijn bloeddruk ging stijgen. Maar weet dat mijn trappelende baby en ik samen hebben genoten van alle uitzendingen, en vooral van alle gasten. Ik kan niet wachten om moeder te worden en ik verheug me erop om daarna weer terug te keren op mijn vertrouwde plek. En via deze weg: kusjes voor #teamJinek. Mijn collega’s hebben mij zo liefdevol gesteund tijdens mijn zwangerschap - ook toen ik voor de 16e keer in één week de slappe lach kreeg - ik kan me geen betere mensen om me heen wensen. Tot januari! ♥️

Een bericht gedeeld door Eva Jinek (@evajinekofficial) op

Hoge bloeddruk

Het blijkt dat haar bloeddruk de laatste tijd is gestegen tot waarden die volgens Eva 'iets' te hoog zijn. Ook kampt ze met zwangerschapskwalen als ernstig gezwollen enkels die de laatste loodjes behoorlijk zwaar maken. Om onnodige risico's te vermijden, heeft Jinek besloten de laatste vijf afleveringen van haar praatprogramma niet te doen, maar het stokje alvast door te geven aan haar vervanger Nadia Moussaid die vanaf komende maandag 5 weken lang Laat op één gaat presenteren.

Tot januari

In haar Instagrampost bedankte Eva haar collega's voor hun liefdevolle steun, gaf ze aan niet te kunnen wachten moeder te worden én kondigde ze alvast aan dat ze in januari weer terugkeert op haar vertrouwde plek. 

Meer over