Overwerken

Eva Jinek maakt drie verkiezingsprogramma's voor RTL

5 februari 2021 15:17 | actualiteiten | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP

Eva Jinek gaat in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen behoorlijk overwerken bij RTL. Ze maakt in samenwerking met het RTL Nieuws drie programma’s voor haar werkgever.

De werkzaamheden van Eva beginnen op zondagavond 28 februari, wanneer het RTL Verkiezingsdebat plaatsvindt. Zes lijsttrekkers gaan onder leiding van politiek verslaggever Frits Wester en RTL Nieuws-presentatrice Jetske Schrijver de verbale strijd met elkaar aan. De voor- en nabeschouwing van het debat is in handen van Eva.

Talkshow

Ruim een week later start de speciaal voor de verkiezingen in het leven geroepen talkshow Jinek & RTL Nieuws: de strijd om de kiezer. Van maandag 8 maart tot en met donderdag 18 maart komen lijsttrekkers, politici en politiek verslaggevers langs bij Eva om het verkiezingsnieuws met elkaar door te nemen.

Uitslagenavond

Haar werk met betrekking tot de Tweede Kamerverkiezingen zorgt er ook voor dat de talkshowhost de uitslagenavond mag duiden voor RTL. Samen met politiek verslaggever Fons Lambie maakt Eva op woensdag 17 maart vanaf 20.30 uur een speciale verkiezingsuitzending. Tussen de duiding door wordt er live geschakeld met verslaggevers van RTL Nieuws, zij volgen de uitslagen op diverse locaties in het land.

Meer over