Tranen in de ogen

Eva Jinek wint Sonja Barend Award

17 oktober 2018 19:51 | actualiteiten | Door Televizier

© Pim van Boesschoten
Woensdagavond werd in De Wereld Draait Door de Sonja Barend Award 2018 uitgereikt. Winnaar Eva Jinek was zichtbaar ontroerd.

"Dit is zo leuk!", roept ze enthousiast als ze na de onthulling Sonja Barend begroet. Als ze eenmaal zit, vullen haar ogen zich snel met tranen. "Ik had me nog zo voorgenomen dat dit niet zou gebeuren", grapt de talkshowhost die dat aan het geven van borstvoeding wijt. "Dit zijn de hormonen." Adriaan van Dis en Coen Verbraak waren ook genomineerd.

Zoontje

Het is voor het eerst dat Eva Jinek op televisie verschijnt na de geboorte van haar zoontje Pax. "Ik heb na de geboorte van mijn kind mijn emoties nog niet helemaal onder controle", legt ze verontschuldigend uit. 

Interview Azarkan

Jinek ontving haar prijs voor een interview met Farid Azarkan in de naar haar vernoemde talkshow Jinek, over een nepcampagne die DENK wilde verspreiden ten koste van de PVV. Jinek nam in het interview geen genoegen met het onduidelijke verhaal van Azarkan, met een pittige discussie en ijzige blikken als gevolg. 

Live televisie

Ondanks het vurige gesprek was de sfeer na de uitzending goed, vertelt Jinek bij De Wereld Draait Door. Toch twijfelde ze achteraf of ze het interview op de juiste manier had aangepakt. Jinek: "Als ik het nu terugkijk, denk ik af en toe: 'Oei.'" De voelbare spanning in het gesprek wordt zelfs de interviewer dus iets te veel, maar dat maakt het interessant. Jinek: "Dat maakt live televisie de moeite waard en spannend."

Sonja Barend

De prestigieuze interviewprijs is vernoemd naar tv-presentatrice Sonja Barend, die blij is met de uitkomst. Sonja: "Ze was mijn gedroomde winnaar." Jinek bedankt op haar beurt de prijsuitreiker, wiens interviewstijl een grote inspiratiebron voor haar is.

Bekijk hier het fragment terug:

Meer over