Heftig

Eva uit Over Mijn Lijk stopt met haar chemokuur: 'Het is gewoon te zwaar'

5 juli 2024 12:49 | actualiteiten | Door Tessa Kok

© BNNVARA / SkyhighTv

De ongeneeslijk zieke Eva Hermans-Kroot, die we kennen van het programma Over Mijn Lijk, heeft een moeilijk besluit genomen over haar gezondheid. Ze deelde recentelijk dat ze begonnen was aan nieuwe chemokuur, maar deze behandeling valt haar te zwaar. Daarom heeft ze besloten om met de kuur te stoppen. 

Chemokuur

In 2021 kreeg Eva de diagnose longkanker. Sindsdien heeft ze al veel behandelingen ondergaan om de ziekte af te remmen. Halverwege juni deelde ze met haar volgers dat de tumoren weer gegroeid waren. Daarom begon ze vorige week met haar nieuwe chemokuur, maar die valt haar heel zwaar.

Afgelopen maandag schreef ze op haar Instagram-pagina Longeneeslijk wat haar bijwerkingen waren: 'hoofdpijn, overgeven, misselijk, veel slapen, futloos, slappe benen, amper m'n eigen sokken en broek aan kunnen doen, mega snel overprikkelt, geen eetlust en ga zo maar door'. 

Stoppen met de behandeling

Gisteren maakte Eva bekend dat ze met de chemokuur gaat stoppen. ''Afgelopen maandag had ik al aangegeven aan mijn longconsulent dat ik wil stoppen. Daarom vertelde ik dit vandaag tegen mijn arts dat ik wil stoppen met de chemo omdat dit simpelweg gewoon te zwaar is en dat mijn kwaliteit van leven hier onder lijdt'', schrijft ze.

''Ik mag weer beginnen met mijn oude pillenkuur om te zorgen dat de kanker niet explosief gaat groeien. Hier kan ik weer mee beginnen als ik wat hersteld ben van de chemo'', vervolgt Eva. Ze schrijft in haar post dat de arts haar twee opties heeft gegeven. ''Het laten bij deze pillenkuur en verder geen actie of ik kan er een extra kuur bij krijgen ook in tabletvorm. Dit is wel super experimenteel en weten dus niet of dit gaat werken.''

Eva zegt dat ze dit graag wil proberen, maar dat er nog wel officiële goedkeuring moet komen. Volgende week krijgt ze daar meer informatie over.

Meer over