Extra beveiliging bij The Passion in Amersfoort

Naar aanleiding van de aanslagen in Brussel neemt Amersfoort extra maatregelen rondom het bijbelse spektakel The Passion dat donderdag plaatsvindt. 

Burgemeester Lucas Bolsius liet gisterenavond weten dat er extra beveiliging zal zijn rond The Passion dat neerstrijkt in Amersfoort. Verwacht wordt dat er zo'n 20.000 mensen op het paasspektakel afkomen. 

Verscherpte controle 

Zo zal de politie meer zichtbaar aanwezig zijn en er komt een verscherpte toegangscontrole bij het Eemplein. De jassen, tassen en spullen van de bezoekers worden dus gecontroleerd. 

Begrijpelijk 

"Dat deze aanslagen leiden tot vragen over de veiligheid rond The Passion vind ik heel begrijpelijk. Het is een groot live evenement met een groot aantal bezoekers. Daarom hebben we  uitgebreide veiligheidsmaatregelen genomen, zoals dat hoort bij een evenement van deze omvang", laat burgemeester Lucas Bolsius weten. 

Angst 

De burgervader begrijpt dat mensen angstig zijn en iedereen moet volgens hem zelf afwegen of ze naar het grote evenement komen.  "Wij rekenen nog steeds op een mooi evenement donderdag, waar veel mensen van kunnen genieten." Bolsius is sowieso aanwezig. "Ik sluit mij aan bij de uitspraak van de premier dat we blijven wie we zijn en wat we zijn, namelijk een open democratische samenleving, die zich niet door angst laat regeren."

 

Reageren