Extra uitzending NOS rond herdenkingsdienst prins Friso

Op zaterdag 2 november wordt er in de Oude Kerk in Delft een herdenkingsbijeenkomst georganiseerd voor prins Friso. De NOS maakt een speciale uitzending rondom de dienst.

Behalve een samenvatting van de officiële plechtigheid is een dertig minuten durend portret van de prins te zien. Astrid Kersseboom presenteert de extra NOS-uitzending, die vanaf 17.00 uur rechtstreeks te volgen is op Nederland 1.

Goede vrienden

In het portret vertellen vier goede vrienden van Friso over een man die Nederland eigenlijk nooit echt goed heeft gekend. Aan het woord komen Adam Anders, Lilian Gonçalves, Barbara Martens en Pieter Winsemius. Ook zijn huwelijk met prinses Mabel komt aan de orde.

Bijeenkomst

Voor de officiële bijeenkomst, eerder die middag, zijn familie, vrienden en collega's van Friso uitgenodigd. De prins overleed op 12 augustus op 44-jarige leeftijd aan de gevolgen van een ski-ongeluk anderhalf jaar eerder in het Oostenrijkse Lech.

Trouwlokatie

Hij werd op 16 augustus in besloten kring begraven in Lage Vuursche. De Oude Kerk in Delft is de lokatie waar prins Friso en prinses Mabel in 2004 trouwden. Friso studeerde ook in Delft.

Reageren