Extra uitzendingen Hart van Nederland en Journaal wegens demonstraties

Op vele plekken in Nederland komen mensen om 18.00 uur samen om hun steun te betuigen aan de slachtoffers van de terroristische aanslag in Parijs. Het Journaal en Hart van Nederland doen live-verslag in een extra uitzending.

De demonstraties vinden plaats in Amsterdam, Rotterdam, Haarlem, Utrecht, Arnhem, Leeuwarden, Leiden, Hilversum, Groningen, Zoetermeer en Nijmegen. De NOS verzorgt op televisie extra uitzendingen van de demonstraties tegen terreur. Om 17.45 uur begint op NPO 1 een extra lang NOS Journaal, met schakelingen naar verslaggevers in het hele land. Die uitzending wordt om 18.30 uur voortgezet op NPO 2 en duurt tot 20.00 uur.

Hart van Nederland

Hart van Nederland begint met een extra uitzending om 18.00 uur. Hoofdredacteur Marc van der Ree: „Mensen in heel Nederland willen hun steun betuigen aan de slachtoffers en nabestaanden van de terreurdaad van gisteren op de redactie van Charlie Hebdo. Daarnaast demonstreren ze voor het belang van het vrije woord. Wij gaan dat met een extra uitzending van Hart van Nederland in beeld brengen.”

Rotterdam

Gallyon van Vessem en Mirella van Markus presenteren de extra uitzending, waarin live geschakeld wordt met een verslaggever in Rotterdam. Bij de bijeenkomst in Rotterdam worden vanmiddag duizenden mensen verwacht. Ook worden beelden getoond van de voorbereiding van de demonstratie in Amsterdam, die om 18.30 uur begint. Naast de extra uitzending staan ook de reguliere uitzendingen van Hart van Nederland van 19.00 uur en 22.40 uur in het teken van de aanslag in Parijs.

Meer over:

Reageren