Familie Moszkowicz mag script tv-serie niet inzien

22 september 2016 16:29 | actualiteiten | Door Televizier

Ook in het hoger beroep heeft de rechter geoordeeld dat de familie Moszkowicz geen recht heeft op inzage in het script van de VPRO tv-serie De Maatschap, die gebaseerd is op hun leven.

De Moszkowiczjes, onder leiding van advocaat Yehudi Moszkowicz, voerden aan dat er sprake is van auteursrechtenschending omdat De Maatschap onrechtmatig put uit het boek De Straatvechter van zijn vader Robert Moszkowicz. Daarin staat beschreven hoe Robert voor het eerst heroïne krijgt aangeboden. Die scène is ook terug te zien in de serie.

Filmfestival

Maar de rechter vindt het evengoed onnodig dat de VPRO inzage moet geven in het script. Dat zou ook rijkelijk laat zijn, want De Maatschap gaat 23 september in première op het Nederlands Filmfestival in Utrecht. De serie wordt begin 2017 op tv uitgezonden.

Max Moszkowicz

De Maatschap gaat over de advocatenfamilie Meyer, die eigenlijk de advocatenfamilie Moszkowicz is. Er is meer dan zat materiaal voor een serie. Alle vier de zonen van Max Moszkowicz werden  advocaat en drie (Robert, Bram (op de foto uit Kijken in de ziel), David) daarvan werden van het tableau geschrapt wegens allerhande misdragingen.

Meer over