Grote katten

Februari is Big Cat Month bij National Geographic

24 januari 2019 11:00 | actualiteiten | Door Televizier

© National Geographic
In februari staat National Geographic Wild volledig in het teken van grote katten. Tijdens de Big Cat Month krijg jij een kijkje in de wereld van deze majestueuze dieren.

Van het leefgebied van de grote katten tot het beschermen van deze prachtige dieren: alles komt aan bod tijdens de  Big Cat Month op National Geographic Wild. Het blijft niet alleen bij mooie beelden alleen, want op deze manier wordt het Big Cats Initiative van de National Geographic Society gesteund.

Aanbod

Elke zondag om 18.00 uur gaan de mooiste programma's in première op National Geographic Wild, die woensdag om 21:00 uur worden herhaald. Een greep uit het aanbod:

Tree Climbing Lions - 3 februari
Grote kattenbioloog Alexander Braczkowski heeft een missie. Hij heeft 90 dagen om leeuwen in Oeganda te tellen en te leren hoe het met de bevolking gaat. Maar dit zijn geen gewone leeuwen. De prides in Queen Elizabeth National Park brengen het grootste deel van hun leven door in de bomen, een zeldzaam en mysterieus gedrag dat uniek is voor dit deel van Afrika.

Leopard Huntress - 10 februari
Wanneer een venijnig gevecht met het mannelijke luipaard de dood van haar welp oplevert, moet Malika zichzelf opnieuw uitvinden na het verlies. In de strijd om te overleven wordt ze geconfronteerd met gevaarlijke vijanden en moet ze ver buiten haar comfortzone jagen.

Clash of Tigers - 17 februari
Hoe ver gaat een tijgermama om haar zwakste jong te beschermen? Krishna, een 6-jarige tijgerin, heeft haar tweede nestje van vier gezonde jongen geboren. Krishna verschuift haar welpen naar een meereiland voor de veiligheid. Een tijgermoeder is geheimzinnig en beschermend voor haar welpen aangezien zij hun enige verzorger is.

Man Vs. Puma - 24 februari
In Patagonië zijn de poema's moordenaars. Maar zelfs toproofdieren beginnen als zorgeloze kittens. Grote kattenkenner Boone Smith volgt een bizar spoor van bloedbad en dood om de poema's in Patagonië te volgen. Boone reist naar twee toplocaties waar poema-gedrag ongekend is. In Chili is de prooi groot en intimiderend, terwijl deze in Argentinië veel gemakkelijker te vangen is. Dat is zo ongewoon dat zelfs Boone er verrast door is.

Speciaal voor deze maand is de zender vrij beschikbaar in het basispakket! Bekijk hier op welk kanaal jij National Geographic Wild kunt zien.

Meer over