Verhitte discussie

Fidan Ekiz en Sander Schimmelpenninck botsen in Renze

5 juli 2023 12:36 | actualiteiten | Door Tessa Kok

© Screenshot Renze

Sander Schimmelpenninck en Fidan Ekiz hebben het gisteravond met elkaar aan de stok gekregen in talkshow Renze. In de uitzending sprak Schimmelpenninck over zijn documentaire over de gevaren van social media. 

Dat gesprek kreeg een andere wending toen Fidan aangaf dat ze het bijzonder vindt dat juist hij deze documentaire maakt.

Discussie

Opiniemaker Schimmelpenninck maakt een reeks over de schaduwkanten van social media en online bedreigingen en vertelde daarover aan tafel bij Renze. Dat gesprek verliep zonder problemen, totdat Fidan zich mengde in het gesprek. ''Ik vind het heel interessant dat jij dit zegt, maar tegelijkertijd ben je er ook onderdeel van”, sprak ze hem aan op zijn gescheld en negatieve gedrag op social media. 

Sander vertelt dat hij zichzelf wel eens afvraagt of hij de strijd moet blijven aangaan met mensen via Twitter, en wat hij daar dan mee wint. Fidan gaat daar fel op in: ''Maar discussiëren en de strijd aangaan, is wel wat anders dan iedereen dom noemen, en aanpakken en schelden. Ik geloof dat er geen dag voorbij gaat dat jij niet trending bent'' laat de presentatrice erover uit. ''Dat komt omdat ik veel vijanden heb, omdat ik domme mensen consequent dom noem, en extreemrechtse mensen consequent extreemrechts noem. Dat is niet schelden, dat is de zaken benoemen zoals ze zijn'', reageert Schimmelpenninck op de aanval van Ekiz. 

Journalist Wierd Duk

Fidan is het niet eens met de uitspraak van Sander en vertelt dat zij vindt dat hij juist specifiek op personen reageert. Renze Klamer greep op dat moment in om de kijkers thuis uit te leggen dat het hierbij ook om journalist Wierd Duk (de ex-partner van Fidan) gaat. Sander heeft zich al meerdere keren negatief uitgelaten over de ex-man van Fidan. "Ik ga hier niet Wierd verdedigen, dat kan-ie prima zelf doen, maar het is wel de vader van mijn kind", aldus Fidan.

Benieuwd naar de discussie tussen Sander en Fidan? Bekijk dan het fragment hieronder. 

Talkshow Renze zie je iedere werkdag rond 22.00 uur op RTL 4.

Meer over