Filemon baalt van College Tour met Daan Roosegaarde

25 Februari 2016 15:26 | actualiteiten | Door Televizier

Filemon Wesselink is het niet eens met de manier waarop zijn uitspraken over Daan Roosegaarde in College Tour zijn gebruikt. “Als ik wist dat de uitzending op deze manier zou lopen had ik er niet aan meegedaan.” 

"Voor het programma ben ik een half uur geïnterviewd. Daaruit hebben de programmamakers de meest pittige quotes gehaald. Begrijpelijk”, zegt Filemon op Facebook. “Maar er zat bijvoorbeeld niet in dat ik vertelde dat Daan me geholpen heeft in tijden dat ik het zelf moeilijk had. Dat ik hem altijd voor hulp en advies kan bellen.”

Kritisch

Filemon kent Daan uit zijn studententijd en besloot daarom mee te doen. “Ik ben ook kritisch geweest. Ik wilde Daan als compleet persoon neerzetten. Met verschillende kanten, de één meer positief dan de ander. Ook omdat ik weet dat Daan het leuk vindt om geprikkeld te worden zodat hij een goed weerwoord kan geven.”

Beschuldigd

De kritische woorden van Filemon kwamen volgens hem terecht in een filmpje waarin Daan volledig werd afgebrand. “Alle video’s werden een optelsom van kritiek. Waar mijn reactie nog eens bovenop kwam. Eén van de druppels die de emmer deed overlopen. Dat betreur ik.”

Niet meegedaan

Als de presentator wist wat hij nu weet had hij niet meegedaan. “Deze stijl van interviewen verwacht je bij de programma’s van Sven Kockelmann, niet in College Tour. Ik ben er nooit voor om mensen op deze manier publiek af te maken.”

Jatwerk

Kunstenaar Daan Roosegaarde werd afgelopen vrijdag volledig afgekraakt in College Tour. Zo werd hij in een item beschuldigd van jatwerk en neergezet als een narcist. Daan besloot daarop weg te lopen en kwam ruim een kwartier later weer terug.

Lees ook:

Kunstenaar Daan Roosegaarde loopt weg bij College Tour

Zie hieronder het fragment. 

Meer over