Filmlegende Christopher Lee (93) overleden

Acteur Christopher Lee heeft op 93-jarige leeftijd zijn laatste adem uitgeblazen. De filmster werd bekend met zijn vertolking van graaf Dracula.

Christopher Lee (op de foto in de film The Resident) overleed zondagochtend in het Chelsea and Westminster Hospital in Londen. Hij was daar opgenomen wegens hart- en ademhalingsmoeilijkheden. Zijn echtgenote hield het overleden van haar man een paar dagen geheim omdat ze eerst alle familieleden wilde inlichten

Dracula

Sir Christopher Lee werd in de jaren vijftig bekend door in een hele reeks films de rol van Dracula te spelen. Hij was ook slechterik Scaramanga in de Bond-film The Man With the Golden Gun uit 1974. Lee beschouwde de horrorfilm The Wickerman, over een gemeenschap op een afgelegen Schots eiland als zijn beste werk.

Saruman

Na de jaren zeventig verdween Lee een beetje in de vergetelheid tot hij bij een heel nieuwe generatie bekend werd door de Lord of the Rings-trilogie waarin hij tovenaar Saruman speelde en Episodes II en III van Star Wars waarin hij graaf Dooku/Darth Tyranus was. Tussendoor maakte Lee ook nog een paar hardrock-albums.

Tim Burton

Hij werd ook een van de vaste acteurs van regisseur Tim Burton die hem liet spelen in Sleepy Hollow, Corpse Bride, Charlie and the Chocolate Factory, Alice in Wonderland en Dark Shadows. In een interview met The Guardian in 2013 sprak Christopher Lee over zijn liefde voor het vak. „Films maken is nooit alleen maar een baan voor me geweest, het is mijn leven.” 

De acteur was 54 jaar getrouwd met het voormalige Deens model Birgit Kroencke, het stel heeft een dochter, Christina. 

Lees ook:
Vorige week overleed Albert West nog

Reageren