FOX gaat hitseries uitzenden in Nederland

29 juli 2013 13:41 | actualiteiten | Door Televizier

De nieuwe tv-zender FOX pakt vanaf 19 augustus flink uit met een groot aantal hitseries, waaronder zombieserie The Walking Dead.

Dat heeft de tv-zender vandaag laten weten. FOX gaat op 19 augustus van start in Nederland, dan beginnen zij ook met het uitzenden van het eerste seizoen van The Walking Dead (foto). Elke maandag om 22:00 uur worden er twee afleveringen uitgezonden. Het nieuwe vierde seizoen zal ook op FOX in première gaan. De serie gaat over een groep mensen die proberen te overleven in een wereld vol zombies.

Hitseries

Verder laat de zender weten een aantal series uit te zenden die "diverse prestigieuze prijzen en verscheidende nominaties in de wacht hebben gesleept." Het gaat hier om series als The Bridge (die eerder al door de KRO werd uitgezonden), Ripper Street, Da Vinci's Demons en Touch.

The Simpsons

In de vooravond gaat FOX dagelijks maar liefst vier afleveringen van The Simpons uitzenden. In eerste instantie wordt het twintigste seizoen van de animatieserie uitgezonden. Vanaf 25 augustus is het meest recente vierentwintigste seizoen te zien op de zender.

Sanoma

Ook is vandaag in dagblad Metro te lezen dat FOX vergaande plannen heeft voor een overname van het mediabedrijf Sanoma. Met name haar tv-zenders SBS 6, Net 5 en Veronica zijn interessant voor het Amerikaanse tv-bedrijf. Sanoma zou al langere tijd van de zenders af willen. Zowel Sanoma als FOX ontkennen deze geruchten niet.

Fox Sports Eredivisie

De gratis open zender van FOX met de hitseries is met name bedoeld ter promotie van hun betaalde zenders. FOX gaat zich vooral richten op sport met betaalzenders Fox Sports Eredivisie en FOX Sports International. Onder anderen Toine van Peperstraten maakte de overstap naar de nieuwe sportzender.

Meer over