Verandering kost tijd

Frank Dane hoopt dat programma tijd krijgt te ontwikkelen

2 januari 2019 12:35 | actualiteiten | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP Kippa
Frank Dane heeft zijn eerste 538 Ochtendschow achter de rug. De radio-dj, die bij de zender na 18 jaar Edwin Evers opvolgt, wil zijn programma voor zich laten spreken en hoopt dat de luisteraar de keuze voor hem maakt zoals ze dat ook bij collega Evers deden.

"Het is aan de luisteraar om ervoor te kiezen. Ik kan niet meer doen dan elke dag de leukste show maken", zegt Frank Dane, die woensdag begon met zijn team Henk Blok, Jelte van der Goot, Hannelore Zwitserlood en Jelmer Gussinklo. "De schoenen van Edwin zijn gewoon niet te vullen. Edwin zal de geschiedenisboekjes ingaan. Ik weet dat ik niet zo goed ben als Edwin en dat weet iedereen. Daar probeer ik me niet al te druk over te maken."

De show van Edwin

De ochtendshow voelde voor de radio-dj, die ook werkzaam was bij RTL Boulevard maar door zijn ochtendshow met die werkzaamheden moet stoppen, een beetje eigenaardig. "Het voelt nu nog een beetje als de show van Edwin. Ik denk dat het door de tijd wel een beetje gaat slijten en dan steeds meer eigen gaat voelen. Ik vond het vanochtend al erg comfortabel en dat was leuk. De reacties die ik las waren ook heel enthousiast. Echt te gek om te zien op zo'n eerste dag. Daar ben ik heel dankbaar voor", gaat de dj verder in gesprek met het ANP.

De leukste radioshow

Dane zegt zich niet bezig te kunnen houden met de luistercijfers. "Ik ben een programmamaker en ik wil gewoon iedere dag de leukste radioshow maken. Ik hoop dat ze ons de kans geven, maar ik kan niet meer dan mijn stinkende best doen." De radio-dj hoopt de tijd te krijgen iets neer te zetten. "We zijn net begonnen en het programma moet ook de kans krijgen te groeien en te ontwikkelen."

Meer over