Frankrijk-correspondent Ron Linker verlaat NOS per direct

Ron Linker stopt als NOS-correspondent in Frankrijk. Hij beëindigt zijn journalistieke loopbaan en gaat aan de slag bij de Nederlandse ambassade in Washington.

Linker treedt in dienst van het ministerie van Buitenlandse Zaken en gaat zich de komende tijd alvast voorbereiden op zijn werk voor de ambassade in de Verenigde Staten. Daarom stopt hij per direct bij de NOS, waar hij 21 jaar heeft gewerkt.

Barack Obama

Voor Linker is Amerika geen onbekend terrein. Hij was er tussen 2004 en 2011 correspondent voor de NOS en deed er verslag van onder meer de orkaan Katrina, de verkiezing van Barack Obama en de Olympische Spelen in Vancouver. In deze zeven jaar werkte Linker vooral voor de radio.

Aanslag in Nice

In 2011 verruilde Linker Washington voor Parijs, waar hij Saskia Dekkers opvolgde als tv-correspondent. In Frankrijk had Linker de zware taak om het nieuws te brengen over de terreur in Parijs en vorige week nog de aanslag in Nice.

Washington

Op de Nederlandse ambassade in Washington gaat Linker aan de slag als plaatsvervangend hoofd publieke diplomatie, pers en cultuur. "Het is voor mij een terrein waar mijn hart altijd naar uitging," vertelt hij aan de NOS, "namelijk internationale betrekkingen en diplomatie. En natuurlijk ook de terugkeer naar het fascinerende Washington."

Reageren