Talpa-transfer?

Frans Klein definitief weg bij NPO na DWDD-onderzoek: 'Nieuwe weg ingeslagen'

22 juli 2023 09:53 | actualiteiten | Door Faye Heijnis

© ANP
Na eerdere geruchten, bevestigt de NPO nu dat Frans Klein de publieke omroep gaat verlaten. De videodirecteur legde eind vorig jaar zijn functie al neer vanwege het onderzoek naar de misstanden bij De Wereld Draait Door.

"Frans Klein neemt afscheid van de NPO op een moment dat de NPO een nieuwe weg is ingeslagen en wij, samen met de omroepen, een nieuwe strategie ontwikkelen", verklaapt NPO-voorzitter Frederieke Leeflang. "Wij danken Frans voor zijn grote inzet, betrokkenheid en betekenis voor de programmering van de publieke omroep in de afgelopen 36 jaar."

Frans Klein en DWDD 

Frans Klein begon in 1988 met werken bij de VARA. Van 2004 tot 2014 was hij de media-directeur van BNNVARA. Hij is destijds dus ook verantwoordelijk voor de werkomstandigheden bij De Wereld Draait Door. Over de aangekaarte misstanden achter de schermen van het programma van Matthijs van Nieuwkerk, zegt Frans tegen de Volkskrant dat hij daar niet van op de hoogte was.

Onderzoek naar NPO 

Na de aankondiging van het onderzoek naar de sociale veiligheid binnen de gehele NPO, legt Frans eind vorig jaar zijn werk neer om het onderzoek 'ruim baan' te geven en de onafhankelijkheid te waarborgen. Afgelopen juni brengt het AD al dat Frans de overstap gaat maken naar Talpa. NPO ontkent op dat moment dat de videoredacteur ontslag heeft genomen. 

Frans Klein naar Talpa?

Inmiddels is de kogel dus toch door de kerk. Per 1 augustus verlaat Frans Klein de publieke omroep definitief. Of hij dan inderdaad de overstap naar Talpa maakt, is nog niet officieel bevestigd. 

Meer over