Harry uit Oppassen is niet meer...

Fred Vaassen (76) overleden

Fred Vaassen is vrijdag op 76-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Krimpen aan de IJssel. De acteur leed al enige tijd aan kanker.

Vaassens overlijden werd bekend gemaakt door zijn familie.

Oppassen!!!

Bij het grote publiek werd Vaassen bekend door de VARA-comedyserie Oppassen!!! waar hij van 1991 tot en met 2003 de rol van Harry Stevens speelde. Harry was een goudeerlijke Rotterdammer met een strafblad, een neus voor gouden handeltjes en met een zwak voor "De Bol-Buissies" zoals hij de familie waar de serie om draaide steevast noemde. Na de dood van Coen "Opa Buys" Flink in 2000 groeide de rol van Harry, die als beste vriend van Willem Bol (Ben Hulsman) kind aan huis was. Dankzij Vaassen groeiden generaties op met zijn gevleugelde uitspraak "tééééring hey!".

Televisie- en film

Vaassens verdere tv-rollen bleven beperkt tot bescheiden gastoptredens in series als Baantjer, Vrienden voor het levenGTSTFlodder en Costa!. Ook had hij kleine rollen in de films Blonde Dolly, Op Hoop van Zegen en Ellis in Glamourland. 

Toneel

Naast televisiewerk was Vaassen ook actief op het toneel. Hij regisseerde onder meer Hamlet en Van de brug gezien. Ook stond hij in 2009 solo op de planken in de voorstelling Schreeuwen aan het graf, waarin een slachtoffer van de holocaust zijn emotionele verhaal deelt met de zoon van een NSB-vader.

Fred Vaassen wordt vrijdag 20 april in besloten kring gecremeerd.

Lees ook: Ben "Opa Bol" Hulsman overleden

Meer over:

Reageren