Van Roosmalen & Groenteman

Frisse start voor Media Inside met nieuwe naam

12 september 2023 15:25 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© Wessel de Groot
Het programma Media Inside van Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman gaat verder onder een nieuwe naam. Aanstaande maandag begint een nieuw seizoen van de talkshow met als naam Van Roosmalen & Groenteman.

Dat vertelt Gijs Groenteman in een interview met de VARA Gids.

Waarom?

De reden van de naamsverandering is onduidelijk. Wat wel helder is, is dat het programma weer is teruggekeerd naar BNNVARA. En naar die nieuwe reeks kijkt Gijs nog niet per se uit. "Ik heb nooit zin als ik ergens aan moet beginnen wat enigszins stressverwekkend is. Ik denk altijd: waar ben ik in godsnaam aan begonnen, waarom wil ik dit?"

Snuffelstage

Het duo ging een maand lang naar Talpa als vervanging van Vandaag Inside. Gijs kijkt daar goed op terug en is nieuwsgierig naar het nieuwe seizoen want hij denkt dat ze wel beter zijn geworden. "We konden blijven of terug naar BNNVARA. Wat de doorslag heeft gegeven, is niet het geld, zoals hier en daar wordt geroepen, maar het feit dat Marcel en ik ook los van elkaar programma's willen maken. Dat kan bij NPO."

Cultuur snuiven

De langdurige samenwerking die Paul Römer aanbiedt, legt het duo naast zich neer. Gijs is vanaf januari 2024 te zien in een nieuw cultuurprogramma. "Ik denk niet dat ze daarop zitten te wachten bij SBS." Marcel en Gijs werken aan 'nieuwe, spannende en leuke programma's' bij BNNVARA, waar ze een exclusief jaarcontract hebben getekend.

Van Roosmalen & Groenteman is te zien vanaf maandag 18 september om 20.20 uur op NPO 3. 

Meer over