Fusieomroep VARA-BNN blijft in Hilversum

17 oktober 2013 13:15 | actualiteiten | Door Televizier

De fusieomroep VARA-BNN verhuist niet naar Amsterdam. Het bleek namelijk niet mogelijk om de huidige panden in Hilversum te verhuren of te verkopen.

Vanaf 1 januari 2014 worden de VARA en BNN één omroep. Om samen een nieuwe start te maken wilden de omroepen verhuizen naar Amsterdam, maar dat feestje gaat nu niet door.

VARA-pand

De omroepen laten vandaag weten dat "in de huidige vastgoedmarkt er op korte termijn geen zicht is op een nieuwe potentiële huurder of koper." BNN zal daarom in 2014 intrekken in het huidige VARA-pand.

Volgens BNN-directeur Marc Adriani is dat de beste optie: "We willen ons geld gebruiken waar het voor is: het maken van de beste programma's. Een gezamenlijke plek in Amsterdam was het goedkoopste scenario, maar leegstand in Hilversum is natuurlijk geen optie."

De verhuizing naar Amsterdam zou volgens de Volkskrant ook niet doorgaan, omdat veel VARA-medewerkers dit niet zagen zitten.

Pieter Broertjes

Pieter Broertjes, burgemeester van Hilversum, is erg blij met dit nieuws. Hij vreesde namelijk een te grote leegstand in de stad wanneer twee omroepen naar Amsterdam zouden vertrekken.

Meer over