Afscheid

Geen behandeling meer mogelijk voor zieke Bibian Mentel

5 maart 2021 17:19 | actualiteiten | Door Televizier

Paralympisch snowboardster Bibian Mentel (48) is niet meer te genezen nadat er nieuwe uitzaaiingen zijn gevonden in haar hersenen. Haar artsen hebben geadviseerd om afscheid te nemen van haar dierbaren.

Bibian Mentel gaat de strijd tegen kanker alsnog verliezen. Edwin Spee, de man van de paralympisch snowboardkampioen heeft dat laten weten in een verklaring. Tegen nieuwe uitzaaiingen in haar hersenen is geen behandelplan mogelijk. Artsen hebben Bibian het advies gegeven om te beginnen met afscheid nemen van dierbaren.

Doorzettingsvermogen

Bibian Mentel kreeg de afgelopen 21 jaar maar liefst 15 keer te horen dat ze kanker had. Altijd was er behandeling mogelijk en bleef de sportvrouw positief. Door haar optredens in de media werd ze bekend om haar doorzettingsvermogen. Bibian was vaak te gast in tv-programma’s en deed in 2019 zelfs in haar rolstoel mee aan Dancing with the stars op RTL 4. 

Humberto Tan

Haar man Edwin Spee is aanstaande zondag te gast bij Humberto Tan in diens talkshow Humberto op RTL 4 om de situatie van Bibian nader toe te lichten. Mogelijk schakelen ze ook even naar Bibian thuis voor een gesprek.

Olympisch goud

Als snowboarder veroverde Mentel drie keer goud op de Paralympische Spelen: één keer in Sotsji 2014 en twee keer in Pyeongchang 2018. Ze werd in die jaren ook gekozen tot Paralympisch Sporter van het Jaar. Na het beeindigen van haar sportcarriere zette ze de Mentelity Foundation op, bedoeld om jongeren met een beperking aan het sporten te krijgen.

Meer over