Geen gevangenisstraf, wel geldboete voor Emile Ratelband

17 september 2015 15:20 | actualiteiten | Door Televizier

© SBS - Elvin

Emile Ratelband is door de rechtbank van Dordrecht vrijgesproken van mishandeling en bedreiging van zijn ex-vrouw Moon. Wel kreeg hij een geldboete van 750 euro, omdat hij ex heeft geschopt.

Het Openbaar Ministerie had een taakstraf van tachtig uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand geëist tegen de positiviteitsgoeroe voor mishandeling en bedreiging. De rechter achtte niet alle beschuldigingen bewezen, maar wel dat Emile Ratelband zijn ex geschopt heeft. Dat kost hem 750 euro.

Opname met mishandeling

Volgens Moon heeft Ratelband haar niet alleen mishandeld, maar ook bedreigd. En wel met de woorden: 'Je denkt dat je van mij af bent, maar je komt niet van mij af. Je gaat eraan. Ik laat je kapot schieten.' Moon had een opname met de bedreiging en de mishandeling aan de politie overhandigd.

Hoger beroep

Emile Ratelband ontkent alle aantijgingen, volgens hem heeft hij zijn vrouw nooit iets aangedaan en is de bewuste opname gemanipuleerd. Ratelband beweert dat Moon hem een loer probeert te draaien omdat ze niet wil dat hij hun gezamelijke kinderen nog ziet. Tegen het AD zegt hij nog niet te weten of hij in hoger beroep zal gaan na dit annus horribilis. „Ik wil ook vooruit kijken. Mijn vrouw is overleden. Ik ben vals beschuldigd van brandstichting. En dan nu dit erbij. Ik ben tot op het bot getergd en gefrustreerd.”

Lees ook:
Eerder dit jaar overleed de vriendin van Emile Ratelband

Meer over