Geen Giro 555-actie door bange BN’ers

19 november 2014 10:23 | actualiteiten | Door Televizier

De publieke omroep wilde een benefietuitzending maken, om een steentje bij te dragen aan de strijd tegen ebola. Helaas gaat de goedbedoelde actie niet door, de BN’ers het laten afweten.

BN’ers reizen het liefst de hele wereld over, maar nu ebola in West-Afrika heerst slaan de beroemdheden liever even over. De tv-persoonlijkheden werden door de publieke omroep gevraagd om een documentaire te maken in ebolalanden, maar niemand durfde het aan. Giro 555 loopt nu mogelijk miljoenen euro’s mis.

Bange BN'ers 

Dat de bekende Nederlanders bang zijn om naar onder meer Sierra Leone te reizen, betekent niet dat ze niets aan de ziekte willen doen. De Persdienst meldt dat ze vrijwel allemaal in het belpanel willen zitten, maar helaas kan hier geen uitzending mee gevuld worden. Volgens een woordvoerder van de Samenwerkende Hulporganisaties zijn er tevens niet voldoende bestaande beelden beschikbaar.

Ebola

Toch kunnen we binnenkort kijken naar recente beelden uit ebolalanden, er zijn namelijk enkele Nederlandse cameraploegen naar West-Afrika afgereisd. Wat er precies met de video's wordt gedaan is niet bekend.

Vanavond staan Frits Sissing en Lucille Werner op tegen kanker.

Meer over