Geen live-uitzending NOS rondom begrafenis prins Friso

De NOS maakt vrijdag geen aparte live-uitzending rondom de uitvaart van prins Friso. De NOS respecteert dat de familie voor een besloten bijeenkomst heeft gekozen.

Morgen wordt prins Friso begraven in Lage Vuursche. De NOS zendt pas vanaf 18.00 uur beelden uit tijdens het Journaal. Er vindt overdag dus geen speciale registratie plaats, zo meldt De Volkskrant. 

NOS

De NOS laat weten dat zij nooit heeft overwogen om alsnog een extra uitzending te maken rondom de begrafenis. Ze respecteren dat de familie heeft gekozen voor een besloten bijeenkomst. Op welke manier er overdag wel aandacht wordt geschonken aan de plechtigheid moet nog besproken.

Koninklijk Huis

De beelden die morgen worden uitgezonden zijn gemaakt in opdracht van het Koninklijk Huis. NOS, RTL en SBS krijgen deze om 18:00 uur toegestuurd. Daarnaast krijgen tijdschriften, websites en kranten in de loop van de dag foto's van de plechtigheid. De uitvaart wordt dus zeer sober geregistreerd. Dat is uniek voor zo'n belangrijk lid van de koninklijke familie.

Friso

Prins Friso overleed maandagmorgen 12 augustus 2013 op 44-jarige leeftijd. Hij lag 17 maanden in coma na zijn ski-ongeluk in Lech. Friso kwam toen onder een lawine terecht.

Reageren