Geert Wilders zegt verkiezingsdebat RTL af

5 maart 2015 13:25 | actualiteiten | Door Televizier

© YouTube

Geert Wilders doet niet mee aan het RTL Verkiezingsdebat met de partijleiders van de grootste partijen. De PVV-leider is ziek.

Geert Wilders zegt zijn eerste grote verkiezingsdebat voor de Provinciale Statenverkiezingen af en stuurt geen vervanger, meldt RTL Nieuws. Chef politiek Kees Berghuis schreef op Twitter:

Frits Wester laat weten:


RTL Verkiezingsdebat

RTL nodigde voor het verkiezingsdebat de zes partijleiders van de grootste politieke partijen uit: Mark Rutte (VVD), Diederik Samsom (PvdA), Geert Wilders (PVV), Emile Roemer (SP), Sybrand Buma (CDA) en Alexander Pechtold (D66). Geert Wilders laat het strijdtoneel nu dus aan de andere vijf.

Plan B

"We vinden het jammer, maar stappen in overleg met de vijf andere partijen nu over op plan B," zegt Pieter Klein, adjunct-hoofdredacteur van RTL Nieuws. "We hebben het format aangepast en verwachten een mooie eerste confrontatie tussen de landelijke hoofdrolspelers."

Wie Is De Mol

Het RTL Verkiezingsdebat staat recht tegenover de grote ontknoping van Wie Is De Mol. "Dit wisten we toen we de datum prikten," laat RTL aan het AD weten. "Je kunt niet zomaar elk moment kiezen. En we wilden graag de eerste zijn met een verkiezingsdebat. Toen kwamen we op deze datum uit. Het is niet anders." Misschien zit Geert Wilders donderdagavond dus wel lekker thuis op de bank te kijken naar de onthulling van de Mol. 

Het RTL Verkiezingsdebat is donderdagavond om 20.30 uur te zien op RTL 4. 

Lees ook: Fleur Agema kan Geert Wilders niet vervangen, want zij is nog met ouderschapsverlof.

Meer over